Thursday, February 5, 2009

Bakal Kerajaan yang cuma Jasad tanpa Roh


1. Kerana tanpa mandat Rakyat
2. Melalui cara yang dipandang keji
3. Dibarisi kumpulan yang kecewa (desperado)
4. Kemenangan adalah untuk pelompat katak
5. Bukan aspirasi Rakyat terkini yang terbuka bukan nya perkauman
LIHAT KENYATAAN MAHATHIR;

Kurang bijak bawa masuk wakil rakyat berkualiti rendah - Dr Mahathir

KUALA LUMPUR: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata adalah kurang bijak bagi Barisan Nasional (BN) untuk mendapatkan majoriti dengan membawa masuk pemimpin berkualiti rendah.

Beliau berkata demikian semasa diminta mengulas langkah empat wakil rakyat daripada Pakatan Rakyat yang meninggalkan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP.

Jamaluddin Mohd Radzi (PKR-Behrang), Mohd Osman Jailu (PKR-Changkat Jering) dan timbalan speaker Dewan Undangan Negeri Hee Yit Foong (DAP-Jelapang) mengisytiharkan hasrat untuk menjadi wakil rakyat Bebas manakala Datuk Nasaruddin Hashim (Bota) yang baru-baru ini menyertai PKR telah kembali semula kepada Umno.

Berikutan perkembangan itu, majoriti kerusi pakatan PAS-PKR-DAP dalam 59 kerusi Dewan Undangan Negeri merosot daripada 32 kepada 28 manakala kerusi BN meningkat kepada 28 daripada 27.

Pada sidang akhbar petang tadi, Timbalan Perdana Menteri Datuk Najib Tun Razak berkata, BN telah memperoleh wakil rakyat mencukupi untuk membentuk kerajaan negeri Perak yang baru berikutan tiga wakil rakyat Bebas itu telah berikrar akan menyokong BN.

Dr Mahathir berkata: "Dua wakil rakyat dituduh rasuah. Jika anda bawa masuk orang yang rasuah sebelum mereka didapati bersalah, ia tidak akan meningkatkan kualiti parti. Jika mahu menerima orang yang berhasrat menyertai parti kita, perlu ketahui kualiti orang itu," katanya.

Jamaluddin dan Mohd Osman menghadapi pertuduhan rasuah dan kes mereka sedang menunggu perbicaraan di mahkamah.

Beliau juga mengingatkan bahawa jika kedua-dua mereka didapati tidak bersalah oleh mahkamah selepas menyertai BN, rakyat akan berkata sistem kehakiman telah dimanipulasi. BERNAMA

2 comments:

 1. Allah mempunyai perancangan yang Maha Hebat. Keluarnya manusia yang Khianat ini adalah merupakan rahmat kerana bersihnya Pakatan dari manusia yang rendah moral dan tidak berprinsip. Teruskan perjuangan. Semuga Allah membantu kita, insya'Allah.

  ReplyDelete
 2. Jika Anwar dapat tumbangkan federal govt 16 sept hari tu masih kah tuan/tuan anggap ianya seperti di bawah ?

  1. Kerana tanpa mandat Rakyat
  2. Melalui cara yang dipandang keji
  3. Dibarisi kumpulan yang kecewa (desperado)
  4. Kemenangan adalah untuk pelompat katak
  5. Bukan aspirasi Rakyat terkini yang terbuka bukan nya perkauman

  Dan bermoralkah mahathir semasa mengarahkan Anwar Ibrahim menumbangkan kerajaan PBS di Sabah menggunakan cara lompat..

  bangunlah dari mimpi...

  ReplyDelete