Friday, August 27, 2010

Umno pencetus Islamphobia

Jumaat 27 Ogos 10 Gambar utama Utusan hari ini, memaparkan cetusan Islamphobia parti Melayu Umno yang mengatakan adalah haram secara mutlak org bukan Islam memasuki rumah Allah, apatah lagi jika mereka itu terdiri dari wanita bukan muslim

Isu berkenaan timbul dari satu program dari Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching dari DAP yang dijemput menyampaikan bantuan kewangan di ruang solat Surau Al-Huda di Kajang Sentral pada Ahad lepasdi Surau al-Huda Kajang Sentral..

Dia dikatanya wanita ini telah menghina Islam, dan PAS secara langsung dipersalahkan kerana kelakuan ADUN ini.

Sumber diambil dari blogger Umno yang mendakwa wanita bukan Islam tak tutup aurat..tak pakai tudung...dan lebih keterlaluan sebab tak mandi junub (hadas besar).

Ironinya, kalau wanita bukan Islam dilarang masuk masjid atas alasan tak mandi junub atau sedang datang haid, apakah lelaki bukan Islam yang dikatakan boleh masuk masjid telah mandi junub? Ada ke dlm syarat2 bukan Islam yg ingin memasuki masjid/surau hendaklah mandi junub dahulu? Lihat pula gambar Raja Jordan menjemput Pope John Paul melawat masjid bagi tindakan menangani keresahan Barat kepada Islam iaitu Islambhobia.

Inilah dakyah jahat bertujuan meminggir jauh bukan Islam kepada keindahan Islam seperti disiarkan Utusan Malaysia kerana menjadi agen penyiar rasmi berita/isu fitnah.

Pada penyokong tegar Umno, boleh baca 'fatwa' JAKIM berkenaan org bukan Islam memasuki masjid di sini, "MASJID SEBAGAI DESTINASI PELANCONGAN", dan pernah disiarkan dlm Berita Harian Mac 2008...jangan jahilkan diri sendiri...WALLAHUA'LAM...

No comments:

Post a Comment