Thursday, April 2, 2009

Remaja patut ikuti Siti Nurhaliza mendekati perjuangan Tuan Guru

KOTA BHARU, 2 April: Tentu ada sesuatu yang 'kagum dan minat' kepada penyanyi nombor satu Negara, Datuk Siti Nurhaliza Taruddin terhadap perwatakan Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mengadakan kunjungan hormat ke atas hari ini . Siti Nurhaliza bertudung kemas beserta suaminya, Datuk Seri Khalid Jiwa mengadakan pertemuan yang diadakan di Pejabat Menteri Besar yang berlangsung kira-kira 30 minit.

Kepada muda-mudi di Bukit Gantang, dekatilah perjuangan yang dibawa oleh Tuan Guru dan nyatakan peminat seni juga redha dengan ketetapan Allah. Nilai diri bukan hanya pada gelaran nama tetapi juga ketinggian keimanan. Siti Nurhaliza yang lebih mesra dengan panggilan ‘Siti’ mengambil peluang bertemu dengan Tuan Guru sempena dengan persembahannya di negeri itu sempena keputeraan Sultan Kelantan, Sultan Ismail Petra yang ke-59 di sebuah hotel malam tadi.

Sempena dengan kunjungan julungkali itu, Siti Nurhaliza turut menyampaikan cenderahatinya buat Tuan Guru dan begitu juga Tuan Guru turut menyampaikan cenderahati kepada pasangan suami isteri itu.

Datuk K sempat bertanya tentang kesihatan Tuan Guru khususnya berhubung masaalah penyakit yang dihidapi ketua kerajaan itu.

Siti ketika ditemui melahirkan rasa syukur kerana hasrat yang telah lama diidamkannya itu untuk bertemu akhirnya membuahkan hasil walaupun pertemuan itu hanya secara spontan tanpa dirancang awal. Menurutnya, selama ini beliau hanya mengenali Tuan Guru hanya dalam media masa dan televisyen sahaja, tanpa bertemu secara dekat.

“Alhamdulillah Tuan Guru bersedia menerima kunjungan hormat saya dan suami dan pertemuan ini sebenarnya tiada sesuatu yang istimewa sebenarnya, maksudnya tiada agenda apa-apa. “Orang kata sepanjang hidup ni nak juga lah bertemu dengan Tuan Guru kerana saya begitu menghormati beliau secara peribadinya,”ujarnya lagi.

Setelah bertemu dengan Tuan Guru, beliau semakin mengenalinya sambil menyifatkan Tuan Guru seorang yang berpegang pada prinsip serta ajarannya yang tersendiri.

“Saya selalu datang Kelantan, orang kata nak jugalah bertemu dengan Tuan Guru selaku tuan rumah pada negeri ni dan tidak adalah orang kata istimewa ke apa-apa ke," katanya.

Sementara itu kakitangan Pejabat Menteri Besar serta kakitangan awam lain yang berhampiran dengan pejabat itu turut mengambil peluang untuk bertemu dengan salebriti ternama itu sambil bersalam dan bergambar.
siasahdaily
1 comment: