Tuesday, November 15, 2011

Pemuda dan pemudi Umno terlibat Kumpulan haram Genki 7

Akhbar Harian Metro semalam 14 November 2011 memaparkan  sebuah berita mengenai serbuan terhadap segerombolan kumpulan dan entity gangster di Sebuah resort kawasan Teluk Batik , Virgo Resort.

Penubuhan kelab yang dipanggil Genki (Generasi Kini) Seven kononnya mengadakan Hari Keluarga yang terdiri dari kalangan anak-anak muda yang majoritinya berbangsa Melayu.

‘Hari Keluarga’ yang diraikan dari kalangan bukan muhrim itu kononnya telah booking sebanyak 300 buah bilik hotel untuk mereka bermalam. Samada bermalam sesama jantina atau berlainan jantina, itu hanya mereka sahaja yang menentukan.

The best part is, majority yang terlibat dalam kumpulan Genki Seven itu merupakan ahli-ahli Pemuda dan Puteri UMNO. Wahhhhh….. dahsyat pemuda pemudi UMNO hari ini, pandai mencari dana untuk menganjurkan Program yang melibatkan kos yang agak tinggi.

Yang menariknya lagi, mereka ini terdiri dari kalangan UMNO NEGERI…….. Betul ke? Dengar juga, seseorang yang agak berada dan semakin kehilangan pengikutnya.

Kalau dah jadi Pemimpin pada anak-anak muda kawasan masing-masing, pantau lah sikit tingkah laku diorang ni cik kak dan cik abang oiii…. Jangan tau cari glamour dan publisti jer. Pemuda dan Puteri masing dibiarkan bergelimpangan mencari arah tuju.

Dengan penglibatan hampir beratus orang, book 300 buah bilik, siap dengan BBQ dan dengar kata, Puteri2 yang hadir malam itu dikatakan mengadakan Caltwalk dengan hanya memakai Pario atau lebih senang di panggil pakaian Pantai.

Kalau dah berpakaian Pantai, dah tentu pakai jenis kain tak cukup, selak bahagian dada, selak bahagian Peha, selak bahagian pinggul. Wakden tengok pun boleh terliur.

Dengar khabar dan risik-risik yang dilakukan oleh wakden hari ni, beberapa ahli Genki Seven akan berjumpa dengan Ketua Biro Harian Metro untuk menjelaskan balik perkara ini dalam Akhbar. Semoga Berjaya lah yer, kami akan tunggu dan saksikan apa muslihat orang-orang muda ni. Pktoday

MANJUNG 13 Nov 2011 (BHarian): Sekumpulan individu dipercayai dianggotai penjenayah dikesan cuba merekrut ahli baru mereka termasuk membabitkan pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) hari ini, menerusi penganjuran satu majlis khas di sebuah resort di Teluk Batik, di sini, malam kelmarin.Mereka yang dipercayai datang dari seluruh negara terutama dari Pulau Pinang dikatakan mula mendaftar masuk ke resort itu bermula jam 3 petang kelmarin bagi menghadiri majlis ‘Hari Keluarga Genki Seven Malaysia’ yang dijadualkan diadakan di resort sama, bermula jam 8 malam.

Bagaimanapun, aktiviti dan perhimpunan haram itu berjaya dibanteras apabila sepasukan anggota dan pegawai polis dari Bahagian Siasatan Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Perak dibantu sepasukan polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Manjung menyerbu majlis terbabit kira-kira sejam kemudian.
Serbuan itu berjaya menahan 307 individu berusia 17 tahun hingga 30-an termasuk tujuh wanita dan 39 pelajar yang 33 daripadanya bakal menduduki SPM serta tiga kakitangan kerajaan.

Ketua Polis Perak, Datuk Mohd Shukri Dahlan, berkata ketika serbuan dijalankan, semua mereka sedang mendengar ucapan dan dipercayai dalam proses mengangkat sumpah menjadi ahli kumpulan.

Katanya, polis mengesyaki mereka mengadakan majlis khas itu untuk merekrut ahli kumpulan baru dan menjadikan program hari keluarga berkenaan sebagai mengaburi pandangan masyarakat serta pihak berkuasa.

"Pada serbuan pertama, kami menahan 180 individu di dalam dewan berkenaan, manakala selebihnya ditahan di beberapa lokasi selepas siasatan susulan dibuat. “Turut dirampas kemeja-T, pelekat kenderaan dan rantai kunci berlogo sebuah pertubuhan bukan kerajaan," katanya ketika dihubungi, di sini, semalam.

"Semua mereka ditahan mengikut Seksyen 327 Kanun Keseksaan dan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah Manjung untuk siasatan lanjut. Siasatan polis mengesyaki kumpulan terbabit dipercayai mengadakan majlis mengangkat sumpah untuk sebuah kumpulan kongsi gelap," katanya.

Sementara itu, tinjauan Berita Harian ke lobi resort berkenaan ketika serbuan dijalankan mendapati satu kain rentang tertera tulisan 'Hari Keluarga Genki Seven Malaysia' yang disertakan dengan logo kumpulan.

No comments:

Post a Comment