Monday, September 27, 2010

Sambutan Hari Raya PAS Perak cukup meriah

IPOH 26 Sept 2010 Majlis Jamuan Hari Raya Pakatan Rakyat mendapat sambutan luar jangkaan dengan orang ramai tak kurang 15,000 dari berbilang kaum orang penuh sesak memenuhi 18 buah khemah yang disediakan di hadapan Pejabat PAS Negeri Perak di Medan Istana malam tadi. Majlis bermula jam 8.00 sehingga 11.00 malam namun jam 9.15 malam ada makanan yang habis hingga sebahagiannya terpaksa pulang awal.
Majlis diserikan dengan ucapan peminpin Pakatan Rakyat Negeri Perak antaranya Dato Seri Nizar, Menteri Besar Perak yang disingkirkan, Ahli Parlimen Bruas Ngeh Koo Ham, AP Taiping Nga Kor Ming, AP Gopeng Dr Lee Boon Chai, ADUN Titi Serong Idham Lim, ADUN Tronoh Sivakumar, ADUN Simpang Pulai Chan Ming Kai. Turut bersama Pesuruhjaya PAS Perak Tuan Guru Abu Bakar Hussain dan lain-lain pemimpin. YB Dr Lee Boon Chye dan YB Chan Ming Kai mendapat perhatian ramai yang mengenakan pakaian Melayu lengkap bersongkok.

Majlis Hari Raya anjuran bersama PAS Perak dan Pakatan Rakyat Perak kali ini tidak seperti tahun lalu dengan acara persembahan kebudayaan Melayu, Cina dan India tentunya merapatkan kemesraan antara rakyat berbilang kaum.


Nizar dalam ucapannya menyentuh isu semasa PERKASA yang memainkan sentimen ketuanan Melayu telah menjadi liabiliti (laba) buat UMNO dan ini adalah anugerah Allah yang akan mepecah-belahkan UMNO kelak.

1 comment: